2 de febr. 2016

1er CONCURS D’IL•LUSTRACIÓ “TRES VOLTES REBEL”

Els amics del Casal Popular La Turba de Valls, en motiu de les diades del 25 de novembre “contra la violència de gènere” i de la dona treballadora, el 8 de març del 2016, han organitzat el primer concurs d’il·lustracions. L’objectiu és doble. Volen visibilitat i promoure el teixit artístic del nostre territori, i a la vegada, utilitzar l’art com a eina de difusió pedagògica i de reivindicació política i feminista.

Us fem a mans un resum de les bases:
Participants: Només s’inclou una categoria oberta a tothom, en especial a artistes i professionals del disseny i les arts plàstiques.

Temàtica: Les obres/il·lustracions han d’estar inspirades en el poema de Maria Mercè Marçal:

A l’atzar agraeixo tres dons:

haver nascut dona, de classe baixa i nació oprimida.

I el tèrbol atzur de ser tres voltes rebel.


Dades d’entrega: Les obres portaran en el dors el títol o pseudònim amb el qual es presenta i un sobre tancat amb les dades personals (autor o autors, adreça electrònica, telèfon...) a fi de garantir l’anonimat. No s’admetrà cap obra que estigui signada o identificada amb qualsevol codi o marca gràfica.

Casal Popular la Turba : C. Nou, núm. 12 43800 Valls
Horari: dimarts, dimecres i dijous de 19.00h a 21.00h 
Carles Cubos fotografia: Muralla del Castell núm. 3, 43800 Valls
El Safareig: Plaça de l’Oli 12, 43800 Valls
 
Característiques de format i reproducció: DIN A4 (210 x 297), orientació vertical, muntat sobre suport rígid per facilitar l’exposició dels projectes. La situació de l’obra anirà centrada dins del format.

L’obra guanyadora a de ser reproduïble mitjançant estampació serigràfica sobre tela. El màxim de tintes permeses és de tres tintes directes o planes.

Presentació de l’original:  L’autor o autora premiats hauran d’entregar la seva obra en format informàtic abans de rebre el premi, en diferent formats i resolucions per tal de garantir la reproducció i la difusió.

Terminis d’admissió: El dia 12 de febrer del 2016. S’admetrà un màxim de dues obres per autor, que en tot cas s’entregaran separades i convenientment embalades. No s’admetrà la participació via correu electrònic.

Composició del jurat: Estarà format per persones vinculades al món de l’art i de teixit associatiu vallenc. El seu veredicte serà inapel·lable. La deliberació del jurat és pública i es podrà presenciar el  dia 1 de març a les 18:30 h al Casal Popular la Turba. El jurat atorgarà el seu veredicte en una reunió en format obert i públic el  divendres 4 de març a les 19.00h.

Premi: La dotació del premi de l’obra guanyadora és de 300 euros. El lliurament serà el dia XXX

Exposició de les obres presentades: A l’espai expositiu del Bar del Casal La Turba a partir del dia 18 de febrer fins al 27 de març.

Drets reproducció de l’obra premiada

Es realitzaran reproduccions de l’obra premiada de mida postal, totebags i xapes, exemplars dels quals seran de distribució i venda al casal.

MÉS INFORMACIÓ: info@laturba.cat www.laturba.cat